home   Home
  
U bent nu hier:  Welkom » Waarom zou je gaan kamperen in de Ardennen?

Waarom zou je gaan kamperen in de Ardennen?


Iedere vakantie heeft zo zijn voor- en nadelen. Voor veel bestemmingen geldt dat je lang moet reizen om er te komen. Daar heb je niet altijd zin in of tijd voor. Daarom kunnen bestemmingen dichtbij heel aantrekkelijk zijn. Dat is een van de redenen waarom kampeerliefhebbers kiezen voor een vakantie in de Ardennen. We zetten de redenen hiervoor op een rij.

Voordelen van de Ardennen

Zoals bekend liggen de Ardennen op slechts enkele uren rijden met de auto van Nederland. Toch is het landschap hier heel anders dan in Nederland. Er zijn grote gebieden met wilde natuur, bergen, snelstromende rivieren en veel mogelijkheden om een actieve vakantie te hebben. De Ardennen zijn bij uitstek de regio waar je kunt wandelen, fietsen, mountainbiken, maar ook kunt kanoën. Dat laatste kan zowel op stilstaand water zoals meren, als op de rivieren die het gebied doorkruisen.

Een ander voordeel dat sommige toeristen erg plezierig vinden is dat er in de Ardennen veel Vlaams wordt gesproken. Als je het lastig vindt om een andere taal te spreken kan dat een voordeel zijn.

Kamperen in de Ardennen

De Ardennen zijn een fantastische regio om te kamperen. Er zijn veel campings te vinden met een divers aanbod. Welke camping Ardennen het beste voor jouw situatie is, is uiteraard afhankelijk van het gezelschap waarmee je op vakantie gaat. Daarnaast is het belangrijk om te kijken welke faciliteiten de camping biedt en wat de doelgroep van de camping is.

Zo zijn er campings die gericht zijn op gezinnen met kinderen. Zij bieden in de vakanties entertainment door activiteiten voor de kinderen te organiseren. Dit kan variëren van het organiseren van een tafeltenniscompetitie, een basketbaltoernooi tot een kinderdisco.

Een ander type camping richt zich op grote diversiteit aan bezoekers. Zij hebben vaak een winkeltje, een zwembad en een verhuurpunt voor fietsen en kano’s.

Er zijn ook campings die juist gericht zijn op de natuur, rust en stilte. Dit soort campings zijn uitermate geschikt voor mensen die zonder kinderen op vakantie zijn en interesse hebben in het spotten van vogels en ander wild in hun natuurlijke omgeving.

Conclusie

Kamperen in de Ardennen is een goede optie voor mensen die genieten van het buitenleven. Er zijn in de regio vele activiteiten te doen, van kanoën, wandelen en fietsen tot het bezoeken van historische plaatsen en pretparken. Daarnaast heb je door het glooiende landschap en wilde bossen niet het gevoel dat je vlak bij huis bent.

Advertenties

Actiefbewegen.nl
Kaarten & Prenten
Expositiewijzer
DaMedia

Rubrieken


Selecteer hieronder uw gewenste rubriek: