home   Home
  
U bent nu hier:  Welkom » Op zoek naar de beste caravantrekker

Op zoek naar de beste caravantrekker


Ga je op vakantie met een caravan? Welke eigenschappen bepalen of je auto geschikt is als trekauto? Zo kom je te weten of je auto geschikt is als trekauto. Wellicht overweeg je om een nieuwe auto te kopen. Het is dan belangrijk om te weten welke eigenschappen bepalen of een auto een goede trekauto is.

Het leeggewicht en het trekgewicht

Een auto met een hoog leeggewicht is geschikt als caravantrekker. Het leeggewicht van een trekauto moet eigenlijk hoger zijn dan het gewicht van een beladen caravan. Het beste is een lege trekauto die veel zwaarder is dan een beladen caravan. Een comfortabele reis is dan gegarandeerd.

Een auto heeft een maximaal toegestane trekgewicht. Dit trekgewicht mag niet lager zijn dan het gewicht van een vol beladen caravan. Is het toegestane trekgewicht van de trekauto veel hoger dan noodzakelijk? Dat betekent niet dat het ook een betere trekauto is.

De kogeldruk

De kogeldruk is de toegestane neerwaartse druk die op de trekhaak mag worden uitgeoefend. Trek je een zware caravan? Dan zorgt een hoge kogeldruk voor een stabiel en veilig weggedrag. Een trekauto met een maximale kogeldruk van 70 kilo is dan beter dan een trekauto met een maximale kogeldruk van 55 kilo.

Een trekauto met een automaat

Niet voor niets zijn auto’s met een traditionele automaat en met een CVT automaat geliefd bij mensen met een caravan. Een moderne automaat kiest zelf de juiste versnelling. Bovendien is het met een automaat veel gemakkelijker om weg te rijden van een helling.

De motor

Een goede trekauto heeft een motor die al bij lage toerentalen veel trekkracht heeft. Daarom zijn auto’s met een turbobenzinemotor of een turbodieselmotor, met veel trekkracht bij lagere toerentallen, goede caravantrekkers. Heb je een relatief lichte caravan? Dan is een sterke trekker niet altijd nodig of zinvol.

De aandrijving

Is een 4WD geschikt als trekauto? Het gewicht is doorgaans wat hoger dan een auto zonder 4WD. Onder bepaalde omstandigheden, zoals een modderig terrein of tijdens de sneeuw en de gladheid in de winter, heeft 4WD voordelen. Onder normale omstandigheden zijn er geen merkbare voordelen.

De beste trekauto financieren

Bij het kopen van een voor jou beste caravantrekker let je op factoren als het gewicht van je caravan, het trekgewicht van de auto en de kogeldruk. Heb je die auto gevonden? Dan wil je die auto waarschijnlijk kopen. Heb je niet voldoende spaargeld? Financier de auto dan met een persoonlijke lening. Dat is de goedkoopste manier om een auto te financieren. Aangeraden wordt om bij diverse kredietverstrekkers een offerte aan te vragen. Rente en voorwaarden verschillen namelijk per aanbieder. Door dit vergelijken van diverse leningen kun je honderden euro’s besparen.

Advertenties

Actiefbewegen.nl
Kaarten & Prenten
Expositiewijzer
DaMedia

Rubrieken


Selecteer hieronder uw gewenste rubriek: