home   Home
  
U bent nu hier:  Welkom » Alles Over Kamperen - Voorkom Ergernissen

Alles Over Kamperen - Voorkom Ergernissen


Stel, je hebt nog nooit eerder gekampeerd maar hebt nu een campingplek geboekt op Familiecamping De Belten of juist een camping helemaal in het buitenland. Weet je dan wat je allemaal kunt verwachten? Best veel mensen gaan onvoorbereid op een kampeervakantie en komen dan daar aan met alle ergernissen van dien. Maar wat is een kampeervakantie nou precies? Wat kun je allemaal verwachten? Wat zijn de dingen waar je tijdens de vakantie tegenaan kunt lopen? En wat voor een voorbereidingen kun je doen om ergernissen en vervelende verrassingen te voorkomen? Hierbij wat tips om goed voorbereid op jouw kampeervakantie op welke camping dan ook te gaan.

Wat Is Een Kampeervakantie en Wat Kun Je Verwachten?

Een kampeervakantie is een vakantie waarbij je op een camping verblijft. Je zet daar een kampeertent op tussen allemaal mensen die ook een kampeerplek hebben gereserveerd. De grootte van de campingplekken kan erg verschillen van locatie tot locatie. Op het terrein van een camping zijn vaak verschillende faciliteiten waar je tijdens je verblijf op de camping gebruik van kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan een zwembad waar je in kunt zwemmen of een campingwinkeltje waar je boodschappen kunt doen als je zelf eten wilt koken. Ook een restaurant is meestal wel op het terrein te vinden als de camping groot genoeg is. Douches, wc’s en plekken om af te wassen zijn een must. Op luxe campings kan hier nog van alles aan zijn toegevoegd. Een speeltuin, disco, golfbaan, tennisbaan enzovoort. Dit zijn dus dingen die je soms maar niet altijd op een camping kunt verwachten.

Waar Kun Je Tegenaan Lopen?

Er zijn verschillende dingen waar je tijdens je kampeervakantie tegenaan kunt lopen. Zo hebben veel koppels en families moeite met het opzetten van de tent. Dit is namelijk nog niet zo gemakkelijk als je van tevoren denkt. Veel ruzies op de camping gaan over het opzetten van de tent. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je met veel mensen op de camping staat. Je zal je buren dus best wel eens in meerdere of mindere maten horen. En helaas zal niet iedereen evenveel respect voor elkaars spullen of privacy hebben. Verder zul je geen eigen toilet hebben en zal je over de camping moeten lopen naar een toilet.

Wat Kun Je Doen Ter Voorbereiding?

Je hebben hierboven al een paar dingen gezien waar je tegenaan kunt lopen. De ergernis van de tent is te voorkomen door hem van tevoren al eens een keer in de tuin op te zetten. Als je hem op locatie pas voor de eerste keer opzet kan dit namelijk voor grote ergernissen zorgen. Je weet nog niet hoe het moet en loopt dus wat te stuntelen, jullie zijn allemaal moe van een lange reis, de kinderen helpen maar half omdat ze liever gelijk het zwembad in duiken of zijn zelfs al vertrokken. En daar sta je dan met je moeilijke tent. Door hem van tevoren in alle rust al een keer op te zetten heb je al een idee van hoe het moet en kun je dat gemakkelijker reproduceren. Tegen luidruchtige buren is helaas weinig te doen, behalve dan van tevoren goed bekijken hoe groot de campingplek is die je wilt gaan boeken. Sluit wel al je spullen goed af en zeg belangrijke dingen desnoods in je auto of in een kluisje dat je mee kunt nemen. Loop verder eens een rondje over de camping om te zien waar alles is. Zo voorkom je dat je ’s nachts in het donker naar de wc loopt te zoeken.

Advertenties

Actiefbewegen.nl
Kaarten & Prenten
Expositiewijzer
DaMedia

Rubrieken


Selecteer hieronder uw gewenste rubriek: