Natuurkampeerterrein Laaghalerveld

Welkom

Welkom op Natuurkampeerterrein Laaghalerveld, een duurzaam aangelegd kampeerterrein, met inheemse planten, fruitbomen en bessenstruiken. Vanaf het tentenveld heb je uitzicht over het prachtig weidse Laaghalerveld, waar je in de verte Schotse Hooglanders ziet grazen. Onze gasten genieten van fijne wandelingen en fietstochten in de Drentse omgeving, en van de gemoedelijke rust op het kampeerterrein. Wij hopen u dit seizoen (weer) te mogen verwelkomen en samen met u te genieten van al het moois dat Drenthe te bieden heeft.

Image
Image

Ons kampeerterrein

Op ons terrein hebben we plaatsen voor tenten, caravans en campers en daarnaast verhuren we drie hutten en een tipi. In de boerderij is de receptie waar u ons om tips kunt vragen. In de ochtend  bakken we broodjes. Daarnaast verkopen we biologische en lokale producten. In de boerderij is ook het verwarmde sanitair en een knusse slecht-weer-ruimte. Er zijn ook extra voorzieningen voor (tent-) kampeerders: een kleine keuken met gezamenlijke koelkast met vriezer, combimagnetron en een wasmachine en droger. U kunt zowel binnen als buiten de afwas doen.

Buitenplaats

Onder de walnotenbomen is onze sfeervolle buitenplaats, met meerdere zitjes, onder de boom en onder onze Drentse kapschuur. U vindt er ook een vuurplaats en een gemeenschappelijke barbecue. Op het terrein scharrelen de kippen rond en in de dierenweide achter de kapschuur zijn onze drie varkentjes in hun modderpoel te vinden. Overdag geniet u van de rust en van alle vogels die op en rond het terrein te zien (en te horen) zijn. 's Avonds geniet u op heldere nachten van de schitterende sterrenhemel. Wij stellen regelmatig onze telescoop op om u daar van mee te laten genieten.

Image
Image

Onze hutten

Populair onder onze gasten zijn de drie hutten. Hut 'Zwaluw' is geschikt voor vijf personen en te boeken per nacht, dus uitermate geschikt voor rondtrekkende kampeerders. Blokhutten 'Koolmees' en ‘Ringmus’ zijn geschikt voor vier personen, indien nodig is er een vijfde (uitschuif)bed. Deze blokhutten zijn juist voor langer verblijf, en te boeken per weekend, midweek en week (vertrek en aankomst op maandag en/of op vrijdag). De hutten staan op ons autovrije kampeerterrein omringd door groen. Het zijn ruime en zeer complete hutten. In de keuken kookt u op een inductieplaat, er is stromend water en een koelkast.  Gasten kunnen gebruik maken van het sanitair en de overige voorzieningen in de boerderij. 

Image

TT Assen

Het TT-circuit Assen ligt op 2,6 km afstand van ons natuurkampeerterrein. Als er geracet wordt op het circuit en de wind komt uit het noorden, dan is dat te horen op ons terrein. 
Tijdens het TT-weekend (27 juni t/m 1 juli 2024) zijn wij geen natuurkampeerterrein. Wij bieden onze vaste TT-gasten een rustige, maar gezellige plek. Wilt u daar ook van genieten dan kunnen wij u op onze wachtlijst zetten.

Image
Image

Reviews

Wij hechten veel waarde aan goed contact met onze gasten. We zijn dan ook blij dat er zulke mooie aanbevelingen door hen geschreven zijn. U leest ze op Google of op de website van Natuurkampeerterreinen. Uit ons papieren gastenboek komen de volgende aanbevelingen. Leest u met ons mee?

22-04-2023

Roots wandelpad aan het lopen. Wat een fijne plek. De nacht is nog erg koud, maar de warme douche heerlijk om op te warmen.

3-5-2023

We hebben genoten van deze fijne plek. Heerlijk om wakker te worden met uitzicht op de weilanden met koeien. Onze jongens hebben zich super vermaakt, de dieren en het kampvuur waren een hit. Mooi gefietst in de omgeving (o.a. naar Westerbork en kinderfietsroute Huug de Hooglander). Het klimpark in Grolloo is ook een aanrader.

27-6-2023

Het nodigt uit om hier wat langer te blijven, maar we moeten als trekkende fietsers toch door. Met goede herinneringen aan de mooie plek, ruime voorzieningen voor trekkers en de gastvrijheid. Ook de pasta bolognese is een echte aanrader. :-)

31-7-2023

Al vier jaar onze uitvalsbasis voor al het moois dat Drenthe te bieden heeft. En dat blijven we zo houden, wij komen zeker terug! Het is hier prachtig en we voelen ons hier helemaal thuis.

22-06-2022

Hele fijne dagen gehad hier! Twee dagen etappe 5 van het Pieterpad gelopen. Zo mooi en stil en groen! Heerlijk thuiskomen in de trekkershut. Wat een fijne en goed verzorgde camping. Hopelijk tot een volgende keer.

07-07-2022

Een heel leuke camping met knusse terreintjes, eigen hoekjes in een heel mooie omgeving. En wat fijn dat er allerlei extra's is: drankjes, hapjes, fijne binnenruimte met gezellig materiaal. Heel erg gastvrij!

25-07-2022

Wat een prachtplek! Het is hier heerlijk vertoeven en genieten. Dank voor de hulp en de heerlijke rust. De natuur om de camping heen doet de mensheid goed.

24-10-2022

We came here 4 of us. Had a great time and the place was beautiful. The owner was friendly and very helpful. Thank you very much and we would like to come here again. See you soon!

Natuurkampeerterrein Laaghalerveld

Laaghalerveen 23, 9414 VH Hooghalen
06 139 49 774
Image
Image
Image
Image
Image